Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.07.2019 r.


01-05.07.2019



Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: Truskawki, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, polewka – naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym
 II śniadanie: Jabłko woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz, woda
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową,  pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Zraz mielony, ziemniaki, surówka z młodej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Lody waniliowe we waflu
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )
Czwartek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos , groszek
 z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i pastą z jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Marchewkowy krem z kaszką, ryba panierowana, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryby)


OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń