Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.07.2019 r.


01-05.07.2019



Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: Truskawki, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, polewka – naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym
 II śniadanie: Jabłko woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz, woda
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową,  pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Zraz mielony, ziemniaki, surówka z młodej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Lody waniliowe we waflu
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )
Czwartek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos , groszek
 z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i pastą z jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Marchewkowy krem z kaszką, ryba panierowana, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryby)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń