Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 07-11.10.2019 r.


     07-11.10.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym (banan, jabłko, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,
wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Makaronowe muszelki z serem twarogowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, żeberka, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka brzoskwiniowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
gotowana kiełbaska, herbata koperkowa
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos,
groszek z marchewką, ryż), sok owocowy
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru z morelą
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa rybna z jajkiem, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

                                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 23-27.09.2019 r.

23-27.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka- GRUPA MISIE

Pasowanie w grupie MISIÓW 😊 Idzie sobie Przedszkolaczek. Śpiewa, tańczy no i skacze 😉 Wielki powód ma do śmiania, gdyż nadchodzi dzień pasowania 😉 Serdecznie zapraszamy Was Drodzy Rodzice na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się 10.11.2017r. o godz. 13:30 W naszym przedszkolu 😊 Pragnę poinformować, że dzieci, które w ubiegłym roku były w grupie Krasnali  a w tym roku są w grupie MISIÓW, także występują z nami i zapraszają rodziców. Jeśli, któryś z rodziców nie może wziąć udziału w uroczystości wówczas dane dziecko może zaprosić babcię, dziadka lub ciocię ( każde dziecko zaprasza 2 osoby).

Smerfy w świecie sztuki - "BLACK MIRROR" Emilii Boguckiej