Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.10.2019 r.


14-18.10.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 serem smażonym i wędzonym,  z  ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Barszcz zabielany z ciecierzycą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Karkówka w sosie własnym, PYZY, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok z winogrona- świeżo wyciskany, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą  i kiełkami brokułu  
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kolorowy kociołek (filet z kurczaka, papryka żółta
 i czerwona, kukurydza, marchewka, brokuł, …), ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwką, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa,   kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem oraz  żółtym serem i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z dyni, dorsz mielony panierowany w otrębach, ziemniaki, surówka
 z selera i ananasa , z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 23-27.09.2019 r.

23-27.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka- GRUPA MISIE

Pasowanie w grupie MISIÓW 😊 Idzie sobie Przedszkolaczek. Śpiewa, tańczy no i skacze 😉 Wielki powód ma do śmiania, gdyż nadchodzi dzień pasowania 😉 Serdecznie zapraszamy Was Drodzy Rodzice na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się 10.11.2017r. o godz. 13:30 W naszym przedszkolu 😊 Pragnę poinformować, że dzieci, które w ubiegłym roku były w grupie Krasnali  a w tym roku są w grupie MISIÓW, także występują z nami i zapraszają rodziców. Jeśli, któryś z rodziców nie może wziąć udziału w uroczystości wówczas dane dziecko może zaprosić babcię, dziadka lub ciocię ( każde dziecko zaprasza 2 osoby).

Smerfy w świecie sztuki - "BLACK MIRROR" Emilii Boguckiej