28-31.10.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata
koperkowa,
bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, tuńczykiem w sosie
własnym
i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa
z kaszką, jajko smażone,
ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem, sałatą masłową, wędliną wieprzową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Avgolemono”-
grecka zupa cytrynowa,
kotlet mielony, ziemniaki
puree,
buraczki z
jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa
koperkowa, „Boeuf Strogonow”,
kasza bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(banan, winogrono, jabłko, …)
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, pieczenią rzymską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem,
herbata miętowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa
neapolitańska, potrawka z ryżem
(kurczak gotowany,
groszek z marchewką, biały sos), sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)