Przejdź do głównej zawartości

JADŁOSPIS 28 - 31. 10. 2019



 28-31.10.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem w sosie własnym
 i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką,  jajko smażone,
ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową,  wędliną wieprzową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa,
kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka, bułka mleczna z masełkiem i   dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, „Boeuf Strogonow”,
kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (banan, winogrono, jabłko, …)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią rzymską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata miętowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem
(kurczak gotowany,
groszek z marchewką, biały sos), sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.