Przejdź do głównej zawartości

JADŁOSPIS 28 - 31. 10. 2019



 28-31.10.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem w sosie własnym
 i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką,  jajko smażone,
ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową,  wędliną wieprzową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa,
kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka, bułka mleczna z masełkiem i   dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, „Boeuf Strogonow”,
kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (banan, winogrono, jabłko, …)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią rzymską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata miętowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem
(kurczak gotowany,
groszek z marchewką, biały sos), sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z