Przejdź do głównej zawartości

JADŁOSPIS 28 - 31. 10. 2019



 28-31.10.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem w sosie własnym
 i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką,  jajko smażone,
ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową,  wędliną wieprzową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa,
kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka, bułka mleczna z masełkiem i   dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, „Boeuf Strogonow”,
kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (banan, winogrono, jabłko, …)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią rzymską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata miętowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem
(kurczak gotowany,
groszek z marchewką, biały sos), sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.