Przejdź do głównej zawartości

JADŁOSPIS 28 - 31. 10. 2019



 28-31.10.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem w sosie własnym
 i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką,  jajko smażone,
ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową,  wędliną wieprzową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa,
kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka, bułka mleczna z masełkiem i   dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, „Boeuf Strogonow”,
kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (banan, winogrono, jabłko, …)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią rzymską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata miętowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem
(kurczak gotowany,
groszek z marchewką, biały sos), sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie