Przejdź do głównej zawartości

JADŁOSPIS 28 - 31. 10. 2019



 28-31.10.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tuńczykiem w sosie własnym
 i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką,  jajko smażone,
ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową,  wędliną wieprzową i pomidorem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa,
kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka, bułka mleczna z masełkiem i   dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, „Boeuf Strogonow”,
kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (banan, winogrono, jabłko, …)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią rzymską, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata miętowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka z ryżem
(kurczak gotowany,
groszek z marchewką, biały sos), sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 21-25.10.2019 r.

21-25.10.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem i makrelą w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa  (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko) Środa: I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa  II