Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.09-04.10.2019 r.


JADŁOSPIS 30.09-04.10.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
 pastą z makreli w sosie własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik,  spaghetti w sosie pomidorowym, sok owocowy
 Podwieczorek:    Kisiel malinowy do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  : Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą krakowską  , ogórkiem  i szczypiorkiem
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Aksamitny krem z dyni, miruna w cieście, ziemniaki,
sos chrzanowo-śmietanowy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym,  sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną
(alergeny:  seler, gluten, ryba, jaja, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka  pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, kotlet drobiowy mielony z  sezamem,
 ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Stefania – placek kakowy z kaszką manną
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 23-27.09.2019 r.

23-27.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka- GRUPA MISIE

Pasowanie w grupie MISIÓW 😊 Idzie sobie Przedszkolaczek. Śpiewa, tańczy no i skacze 😉 Wielki powód ma do śmiania, gdyż nadchodzi dzień pasowania 😉 Serdecznie zapraszamy Was Drodzy Rodzice na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się 10.11.2017r. o godz. 13:30 W naszym przedszkolu 😊 Pragnę poinformować, że dzieci, które w ubiegłym roku były w grupie Krasnali  a w tym roku są w grupie MISIÓW, także występują z nami i zapraszają rodziców. Jeśli, któryś z rodziców nie może wziąć udziału w uroczystości wówczas dane dziecko może zaprosić babcię, dziadka lub ciocię ( każde dziecko zaprasza 2 osoby).

Smerfy w świecie sztuki - "BLACK MIRROR" Emilii Boguckiej