04-08.11.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Mini muffinka z wiśnią, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą rukola i szyneczką drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki,
mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka
owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne z mlekiem, rogal
mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z
pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami,
kasza jaglana, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo
wyciskanych owoców (pomarańcze, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kurczak w rękawie, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty z jabłkami
i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z
suszonymi pomidorami, melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem,
jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa z zielonego groszku z kaszką kukurydzianą, ryba po grecku, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)