Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 4-8.11.2019 r.


04-08.11.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Mini muffinka z wiśnią, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą rukola i szyneczką drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z czerwonej soczewicy,  pulpety w sosie koperkowym,  ziemniaki,
mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, rogal mleczny  z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami,
kasza jaglana, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, winogrono)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kurczak w rękawie, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty  z jabłkami i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa  z zielonego groszku z kaszką kukurydzianą, ryba po grecku, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 06-10.06.2022 r.

  JADŁOSPIS 06-10.06.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata ziołowa , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk ą , racuchy z cukrem trzcinowym , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z wega ń skim paprykarzem z kasz ą jaglan ą , herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel kukurydziany (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie:   Płatki owsiane   na mleku, bułka   mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą