Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 4-8.11.2019 r.


04-08.11.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Mini muffinka z wiśnią, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą rukola i szyneczką drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z czerwonej soczewicy,  pulpety w sosie koperkowym,  ziemniaki,
mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, rogal mleczny  z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami,
kasza jaglana, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, winogrono)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kurczak w rękawie, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty  z jabłkami i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa  z zielonego groszku z kaszką kukurydzianą, ryba po grecku, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 21-25.10.2019 r.

21-25.10.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem i makrelą w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa  (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko) Środa: I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa  II