Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 4-8.11.2019 r.


04-08.11.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Mini muffinka z wiśnią, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą rukola i szyneczką drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z czerwonej soczewicy,  pulpety w sosie koperkowym,  ziemniaki,
mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, rogal mleczny  z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami,
kasza jaglana, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, winogrono)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kurczak w rękawie, ziemniaki,
surówka z modrej kapusty  z jabłkami i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa  z zielonego groszku z kaszką kukurydzianą, ryba po grecku, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em