Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-15.11.2019 r.


      
                                        12-15.11.2019 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,
 naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem,
 żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
 herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z marchewką,
 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia
 i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą lodową, kiełbaską krakowską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron z pesto bazyliowym  i kurczakiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa,
 bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

                                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 21-25.10.2019 r.

21-25.10.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem i makrelą w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa  (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko) Środa: I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa  II