Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-15.11.2019 r.


      
                                        12-15.11.2019 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,
 naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem,
 żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
 herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z marchewką,
 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia
 i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą lodową, kiełbaską krakowską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron z pesto bazyliowym  i kurczakiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa,
 bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

                                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie