12-15.11.2019 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,
naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka
ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z
mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej
kapusty z marchewką,
jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia
i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko,
woda
Obiad: Grochówka, makaron z pesto bazyliowym i kurczakiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka
manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa,
bułka
pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem
lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)