Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-15.11.2019 r.


      
                                        12-15.11.2019 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,
 naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem,
 żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
 herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z marchewką,
 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia
 i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą lodową, kiełbaską krakowską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron z pesto bazyliowym  i kurczakiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa,
 bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

                                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt!