Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 12-15.11.2019 r.


      
                                        12-15.11.2019 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata imbirowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,
 naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem,
 żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,
kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,
 herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z marchewką,
 jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia
 i musem truskawkowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 sałatą lodową, kiełbaską krakowską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron z pesto bazyliowym  i kurczakiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa,
 bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa wiśniowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)

                                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą