Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.12.2019


02-06.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty , racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Krem z ciecierzycy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, cebula, kukurydza, ser feta, …), sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i koperkiem, z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel kakaowy przekładany kremem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

PASOWANIE NA PREZEDSZKOLAKA

Przedszkolna uroczystość -  "Pasowanie na przedszkolaka" - ten dzień pozostanie na długo w pamięci dzieci z grup Krasnali, Misiów, Pszczółek oraz ich rodziców.            W części artystycznej przedszkolaki zaprezentowały dwumiesięczne efekty swojej pracy - dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Pani dyrektor dokonała uroczystego pasowania każdego dziecka na przedszkolaka po którym nasze maluszki wstąpiły do grona "prawdziwych" przedszkolaków. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy przedszkolak otrzymał dyplom pasowania oraz upominki. Po uroczystej przysiędze złożonej zarówno przez dzieci jak i rodziców, wszyscy wspólnie zasiedli do przygotowanego słodkiego poczęstunku.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Rodzicom za obecność i ogromne zaangażowanie w upieczenie przepysznych ciast.  












Jadłospis 18-22.11.2019 r.

18-22.11.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Krem z dyni, karkówka w sosie własnym, kasza bul gur, surówka z czerwonej kapusty, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Barszcz ukraiński, parówka w sosie greckim, ziemniaki,  sok owocowy Podwieczorek:  Sok z pomarań

Jadłospis 25-29.11.2019 r.

25-29.11.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki  z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa IIśniadanie : Banan, woda Obiad:  Cebulowy krem z bagietką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki , surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kisiel do picia ,…