Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.12.2019


02-06.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty , racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Krem z ciecierzycy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, cebula, kukurydza, ser feta, …), sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i koperkiem, z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel kakaowy przekładany kremem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie