Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.12.2019


02-06.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty , racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Krem z ciecierzycy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, cebula, kukurydza, ser feta, …), sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i koperkiem, z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel kakaowy przekładany kremem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś