Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-06.12.2019


02-06.12.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty , racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Krem z ciecierzycy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, cebula, kukurydza, ser feta, …), sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i koperkiem, z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Zupa budyniowa, ciastko owsiane  bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Wafel kakaowy przekładany kremem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.