02-06.12.2019 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty , racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty , racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z gotowanym brokułem,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata „cytrynowa”, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Krem z ciecierzycy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka
szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem
i
dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidorki
koktajlowe, ogórek zielony, cebula, kukurydza, ser feta, …), sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata
koperkowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i koperkiem, z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Zupa budyniowa, ciastko owsiane bez
cukru
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa szczawiowa z ryżem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Wafel kakaowy przekładany kremem, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)