Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka


         

          Babcie i Dziadkowie zajmują szczególne miejsce w serduszku małego dziecka i są bardzo ważnymi osobami w jego życiu. Dlatego, Dzień Babci i Dziadka obchodzimy w naszym przedszkolu bardzo uroczyście. Dzieci z grupy „Krasnale” w tym dniu zaprosiły do przedszkola swoje kochane babcie i dziadków. Dzieci przygotowały specjalny dla nich program artystyczny, recytowały wiersze, śpiewały piosenki i tańczyły. W przygotowanych programach artystycznych wnuczęta wyraziły swoją miłość i wdzięczność do ukochanych osób. Następnie wręczyły swoim ukochanym babciom i dziadkom przygotowane upominki  z pięknymi życzeniami. W dalszej części uroczystości niecodzienni goście zostali zaproszeni na słodki poczęstunek.
          Pełne radości i uśmiechu twarze zaproszonych gości pokazały nam, jak ważne są takie spotkania i wspólnie spędzony czas razem z wnukami. To były naprawdę wyjątkowe dni, pełne radości i dumy. Mamy nadzieję, że wspólnie spędzone w naszej placówce chwile na długo pozostaną w pamięci zarówno dzieci jak i Babć oraz Dziadków.











































































































































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

BALIK - DZIEŃ POSTACI Z BAJEK

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em