Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.02.2020 r.


17-21.02.2020 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty,
szpinakowe spaghetti z wieprzowiną, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku , gruszka
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Kawa  zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka wiśniowa
 (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Musli tropikalne na mleku, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
 II śniadanie : Gruszka , sok  wieloowocowy 100 %
Obiad: „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa, ryba gotowana, ziemniaki,
 surówka z kiszonej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  „Tostowe Uśmiechy”, herbata miętowa
 (alergeny:  ryba, mleko, seler, gluten)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Banan, sok jabłkowy 100 %
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata melisa
(alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja, sezam)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
z pomidorami i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Cebulowy krem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: jaja, mleko, seler, gluten, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt!