Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.02.2020 r.


17-21.02.2020 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty,
szpinakowe spaghetti z wieprzowiną, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku , gruszka
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Kawa  zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka wiśniowa
 (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Musli tropikalne na mleku, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
 II śniadanie : Gruszka , sok  wieloowocowy 100 %
Obiad: „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa, ryba gotowana, ziemniaki,
 surówka z kiszonej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  „Tostowe Uśmiechy”, herbata miętowa
 (alergeny:  ryba, mleko, seler, gluten)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Banan, sok jabłkowy 100 %
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata melisa
(alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja, sezam)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
z pomidorami i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Cebulowy krem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: jaja, mleko, seler, gluten, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z