Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.02.2020 r.


17-21.02.2020 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty,
szpinakowe spaghetti z wieprzowiną, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku , gruszka
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Kawa  zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka wiśniowa
 (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Musli tropikalne na mleku, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
 II śniadanie : Gruszka , sok  wieloowocowy 100 %
Obiad: „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa, ryba gotowana, ziemniaki,
 surówka z kiszonej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  „Tostowe Uśmiechy”, herbata miętowa
 (alergeny:  ryba, mleko, seler, gluten)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Banan, sok jabłkowy 100 %
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata melisa
(alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja, sezam)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
z pomidorami i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Cebulowy krem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: jaja, mleko, seler, gluten, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Ale to już było...

 Dnia 23 czerwca 2021 roku grupa Smerfy świętowała Zakończenie Przedszkola.  Dzieci odświętnie ubrane zjawiły się wraz z rodzicami w przedszkolu.  Program artystyczny przygotowany przez absolwentów wypadł  wspaniale zebrani goście nie mogli powstrzymać się od łez i śmiechu.  Wręczenie dyplomów było wyjątkowym i uroczystym wydarzeniem. Po zakończeniu części artystycznej oraz przemowach i podziękowaniach,  nadszedł czas na wspólne świętowanie przy stołach.  Dziękujemy wszystkim obecnym oraz nieobecnym za pomoc, wsparcie, ciepłe słowa. To był wyjątkowy czas, żegnamy się z naszymi Smerfami,  którzy na zawsze już pozostaną w naszych sercach. 

Jadłospis 21-25.06.2021 r.

  21-25.06.2021   r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa serowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, gorczyca, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą masłow ą , w ę dlin ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska, gulasz z warzywami, kasza jaglana, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki zbo ż owe   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Truskawki, woda Obiad:   Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surów

Jadłospis 28.06-02.07.2021 r.

             28.06-02.07.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem , sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem , herbatka „melisa” (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z past ą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, greckie kotleciki z kasz ą j ę czmienn ą i mi ę sem wieprzowym   w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:     seler, gluten, jaja, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Frykatelki, ziemniaki puree, surówka ze ś wie ż ej kapusty, sok ow