17-21.02.2020
r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata
koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym i
papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe
chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty,
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty,
szpinakowe spaghetti z wieprzowiną, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku , gruszka
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z
kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka
wiśniowa
(alergeny: mleko,
jaja, seler, gluten, sezam)
Środa:
I śniadanie: Musli
tropikalne na mleku, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
II śniadanie : Gruszka ,
sok wieloowocowy 100 %
Obiad: „Avgolemono”-
grecka zupa cytrynowa, ryba gotowana, ziemniaki,
surówka z kiszonej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek: „Tostowe
Uśmiechy”, herbata miętowa
(alergeny: ryba,
mleko, seler, gluten)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata
rumiankowa
II śniadanie : Banan, sok
jabłkowy 100 %
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata melisa
(alergeny: mleko, seler,
gluten, jaja, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata
melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
z pomidorami i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Cebulowy
krem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: jaja, mleko,
seler, gluten, ryba)