Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.02.2020 r.


17-21.02.2020 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty,
szpinakowe spaghetti z wieprzowiną, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku , gruszka
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Kawa  zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka wiśniowa
 (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Musli tropikalne na mleku, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
 II śniadanie : Gruszka , sok  wieloowocowy 100 %
Obiad: „Avgolemono”- grecka zupa cytrynowa, ryba gotowana, ziemniaki,
 surówka z kiszonej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  „Tostowe Uśmiechy”, herbata miętowa
 (alergeny:  ryba, mleko, seler, gluten)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Banan, sok jabłkowy 100 %
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata melisa
(alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja, sezam)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
z pomidorami i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Cebulowy krem, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: jaja, mleko, seler, gluten, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 22-26.04.2024 r.

  JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn ą , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale ś niki z jabłkiem,   napój owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja)   Wtorek: I ś niadanie:   Płatki j ę czmienne na mleku , rogal     mleczny   z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera   i ananasa z ż urawin ą i jogurtem naturalnym, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)   Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą ,   rzodkiewk ą i ogórkiem zielony