24-28.02.2020 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
żółtym serem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
Obiad: Grochówka, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa z kminkiem, zupa
budyniowa, bułka grahamka
i pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Zupa „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana na mleku
(alergeny: seler, gluten, sezam, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, JAJECZNICA
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa owocowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok
ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, „ Kargule”, ziemniaki, marchewkowe puree,
sok owocowy
Podwieczorek:
„Makaron w śniegu”
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa z zielonej fasolki szparagowej, ryba w jarzynach pod
beszamelem,
ryż naturalny, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)