Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 24-28.02.2020 r.


24-28.02.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem
żółtym serem i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, zupa budyniowa, bułka grahamka
 i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Zupa „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku
 (alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem, JAJECZNICA
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok  ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,  „ Kargule”, ziemniaki, marchewkowe puree,
 sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”
 (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Płatki owsiane z  mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa z zielonej  fasolki szparagowej, ryba w jarzynach pod beszamelem,
ryż naturalny, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.