Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 24-28.02.2020 r.


24-28.02.2020 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem
żółtym serem i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, zupa budyniowa, bułka grahamka
 i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Zupa „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku
 (alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem, JAJECZNICA
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok  ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata koperkowa
II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem,  „ Kargule”, ziemniaki, marchewkowe puree,
 sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”
 (alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Płatki owsiane z  mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa z zielonej  fasolki szparagowej, ryba w jarzynach pod beszamelem,
ryż naturalny, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele.