Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-04.09.2020

 

           01-04.09.2020 r.

Wtorek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem,  kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,

sok owocowy

Podwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane z  żurawiną

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, potrawka z ryżem(kurczak gotowany, biały sos),

 groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie własnym

II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba)

 

                                                                 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Jadłospis 28.11.-02.12.2022 r.

  28.11.-02.12.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i ogórkiem konserwowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z miodem i cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa jarzynowa z kaszk ą , pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,   sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :