Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-04.09.2020

 

           01-04.09.2020 r.

Wtorek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem,  kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,

sok owocowy

Podwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane z  żurawiną

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, potrawka z ryżem(kurczak gotowany, biały sos),

 groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie własnym

II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba)

 

                                                                 

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie