01-04.09.2020 r.
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka ze śliwką, bawarka,
woda
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet
mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok z arbuza, ciasteczko owsiane z żurawiną
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem(kurczak gotowany, biały sos),
groszek z
marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie własnym
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)