01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi