21-23.12.2020
r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata
koperkowa,
bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
serem kanapkowym i
papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,
surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka
kukurydziana na mleku
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek: (WIGILIA)
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz czerwony,
ryba panierowana,
ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny: seler,
gluten, mleko, ryba, jaja)
Środa:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,
chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową
i pieczenią rzymską
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Kotlet drobiowy,
ziemniaki puree,
surówka z marchewki i
jabłka z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt
waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)