Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-23.12.2020 r.

 

           21-23.12.2020 r.

Poniedziałek:

śniadanie: Herbata koperkowa,

bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym  i papryką czerwoną

 

II śniadanie: Jabłko, woda


Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,

 surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

Wtorek: (WIGILIA)

 śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa

 

II śniadanie : Jabłko, woda

 

Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana,

ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

 

Podwieczorek: Świąteczny upominek

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

Środa:

śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową

 i  pieczenią rzymską

 

II śniadanie: Jabłko, woda

 

Obiad : Kotlet drobiowy, ziemniaki puree,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie