Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-23.12.2020 r.

 

           21-23.12.2020 r.

Poniedziałek:

śniadanie: Herbata koperkowa,

bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym  i papryką czerwoną

 

II śniadanie: Jabłko, woda


Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,

 surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

Wtorek: (WIGILIA)

 śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa

 

II śniadanie : Jabłko, woda

 

Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana,

ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

 

Podwieczorek: Świąteczny upominek

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

Środa:

śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową

 i  pieczenią rzymską

 

II śniadanie: Jabłko, woda

 

Obiad : Kotlet drobiowy, ziemniaki puree,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.