Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-23.12.2020 r.

 

           21-23.12.2020 r.

Poniedziałek:

śniadanie: Herbata koperkowa,

bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym  i papryką czerwoną

 

II śniadanie: Jabłko, woda


Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,

 surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

Wtorek: (WIGILIA)

 śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa

 

II śniadanie : Jabłko, woda

 

Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana,

ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

 

Podwieczorek: Świąteczny upominek

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

Środa:

śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową

 i  pieczenią rzymską

 

II śniadanie: Jabłko, woda

 

Obiad : Kotlet drobiowy, ziemniaki puree,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

DZIEŃ BABCI I DZIADKA W SMERFACH

27 stycznia przedszkolaki "zabrały" swoich gości w różne zakątki świata, ale i tak najbliższy ich serduszkom jest dom Babci i Dziadka.

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O