Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-23.12.2020 r.

 

           21-23.12.2020 r.

Poniedziałek:

śniadanie: Herbata koperkowa,

bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym  i papryką czerwoną

 

II śniadanie: Jabłko, woda


Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,

 surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

Wtorek: (WIGILIA)

 śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa

 

II śniadanie : Jabłko, woda

 

Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana,

ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

 

Podwieczorek: Świąteczny upominek

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

Środa:

śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową

 i  pieczenią rzymską

 

II śniadanie: Jabłko, woda

 

Obiad : Kotlet drobiowy, ziemniaki puree,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

 

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

 

 

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 08-12.04.2024 r.

       08-12.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, kakao (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata   koperkowa, Hot-dog z ketchupem, II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, napój owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Pazibroda- kapu ś niak ze słodkiej kapusty,   gulasz z karkówki z warzywami, z kasz ą bul gur,   na