Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

 

JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

 z tuńczyka w sosie pomidorowym i kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”
– kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i  hummusem

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana, surówka

z selera, z ananasem, żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców,

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową,  pieczenią wieprzową,  rzodkiewką i ogórkiem zielonym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem,   żeberka w sosie własnym, ziemniaki,  sałatka grecka,  sok owocowy

 Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską, pomidorem ,   herbatka ziołowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,

sok owocowy

Podwieczorek: Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata  rumiankowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie