JADŁOSPIS
15-19.03.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą
z tuńczyka w sosie pomidorowym i kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda” – kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok wiśniowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem
i hummusem
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba )
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z
dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana, surówka
z
selera, z ananasem, żurawiną
i jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców,
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią wieprzową, rzodkiewką i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z
masełkiem, kiełbasą krakowską, pomidorem , herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
kurczak w rękawie,
ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, bułka pszenna i
razowa z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)