Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

 

JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

 z tuńczyka w sosie pomidorowym i kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”
– kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i  hummusem

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana, surówka

z selera, z ananasem, żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców,

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową,  pieczenią wieprzową,  rzodkiewką i ogórkiem zielonym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem,   żeberka w sosie własnym, ziemniaki,  sałatka grecka,  sok owocowy

 Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską, pomidorem ,   herbatka ziołowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,

sok owocowy

Podwieczorek: Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata  rumiankowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.