Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

 

JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

 z tuńczyka w sosie pomidorowym i kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”
– kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i  hummusem

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana, surówka

z selera, z ananasem, żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców,

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową,  pieczenią wieprzową,  rzodkiewką i ogórkiem zielonym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem,   żeberka w sosie własnym, ziemniaki,  sałatka grecka,  sok owocowy

 Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską, pomidorem ,   herbatka ziołowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,

sok owocowy

Podwieczorek: Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata  rumiankowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka