Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

 

JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

 z tuńczyka w sosie pomidorowym i kanapki z żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”
– kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i  hummusem

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana, surówka

z selera, z ananasem, żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców,

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową,  pieczenią wieprzową,  rzodkiewką i ogórkiem zielonym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem,   żeberka w sosie własnym, ziemniaki,  sałatka grecka,  sok owocowy

 Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską, pomidorem ,   herbatka ziołowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, kurczak w rękawie, ziemniaki, kapusta zasmażana,

sok owocowy

Podwieczorek: Kruche ciasteczko z jabłkiem, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata  rumiankowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.