08-12.11.2021 r.
Poniedziałek (08.11.2021
r.)
I
śniadanie:
Herbata imbirowa,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem i pastą z tuńczyka
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Barszcz z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek (09.11.2021 r.)
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa jarzynowa z białą kaszą jęczmienną, sztuka
mięsa w sosie własnym, pyzy, surówka z kiszonej
kapusty z oliwą z
oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (gruszka, banan, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa (10.11.2021 r.)
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską
i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Rogal z marmoladą, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Piątek (12.11.2021 r.)
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem
i
makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)