20-23.12.2021 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata
koperkowa,
bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
serem kanapkowym i
rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo
wasa z brokułem gotowanym, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,
chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową
i pieczenią rzymską
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa
z ryżem, nugettsy drobiowe panierowane
w sezamie, ziemniaki puree,
sałata lodowa w sosie jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń malinowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Środa: (WIGILIA)
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz czerwony,
ryba panierowana,
ziemniaki, kapusta zasmażana z pieczarką, sok owocowy
Podwieczorek: Świąteczny upominek
(alergeny: seler,
gluten, mleko, ryba, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,
chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, wędliną
drobiową
i pomidorem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Kurczak w rękawie, ziemniaki,
surówka z marchewki i
jabłka z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt
waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)