Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-23.12.2021 r.

 

 20-23.12.2021 r.

Poniedziałek:

śniadanie: Herbata koperkowa,

bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

serem kanapkowym  i rzodkiewką

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe, sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbata ziołowa

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

Wtorek:

śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą masłową

 i  pieczenią rzymską

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, nugettsy drobiowe panierowane

w  sezamie, ziemniaki puree, sałata lodowa w sosie jogurtowym, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

Środa: (WIGILIA)

 śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana,

ziemniaki, kapusta zasmażana z pieczarką, sok owocowy

Podwieczorek: Świąteczny upominek

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

Czwartek:

śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, wędliną  drobiową

 i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Kurczak w rękawie, ziemniaki,

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele. 

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z