28.02.-04.03.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka i
papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, naleśniki żytnio-kukurydziane
z twarogiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z gotowanym brokułem,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata
„cytrynowa”, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem,
żółtym serem, wędliną drobiową i rzodkiewką
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Zupa jarzynowa, pulpety w sosie koperkowym, kasza Kus-kus, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Płatki jęczmienne na mleku z jabłkiem i miodem
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Naworka-polewka, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
makrelą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa skandynawska, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok z pomarańczy, ciastko owsiane bez cukru z żurawiną
(alergeny: seler, gluten, mleko,
ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata
koperkowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad:
Krupnik z kaszą jaglaną, makaron po włosku (filet z kurczaka, warzywa,
koncentrat pomidorowy), sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym twarogowym i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem, gulasz rybny z warzywami, ziemniaki,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)