W tym tygodniu realizujemy tematykę "Kim będę, gdy dorosnę?". Wybraliśmy się dzisiaj spacerkiem na pocztę, wysłaliśmy listy, które zostaną doręczone przez listonosza do ... następnie wybraliśmy się na zakupy po ciasteczka do sklepu GS, poznając pracę miłej Pani ekspedientki. Ciasta były pyszne, po obiadku smacznie zjedzone.
04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami, sok owocowy P