Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04.04 - 08.04.2022r.

 

04.04-08.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale
śniki z jabłkami, sok owcowy

Podwieczorek:  Pieczywo waza z pastą brokułowi, herbata ziołowa

Wtorek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, zupa mleczna z kaszki kukurydzianej, rogal mleczny z miodem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą bul gur, sok wiśniowy

Podwieczorek: Kryształki z galaretki

Środa:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, szynką drobiową i sałatą

 II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, łazanki z mięsem, kapustą i makaronem, sok malinowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy

Czwartek:

I śniadanie: Herbata ziołowa – melisa, kawa zbożowa z miodem, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki piuree, surówka z białej kapusty, sok wieloowocowy

Podwieczorek: Amerykany

Piątek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i wieloziarnista z masłem, serem żółtym i papryką czerwoną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa owocowa z makaronem, kotlecik rybny z dorsza, ziemniaki, sos musztardowo-jogurtowy, fasolka szparagowa, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.