Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04.04 - 08.04.2022r.

 

04.04-08.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale
śniki z jabłkami, sok owcowy

Podwieczorek:  Pieczywo waza z pastą brokułowi, herbata ziołowa

Wtorek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, zupa mleczna z kaszki kukurydzianej, rogal mleczny z miodem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą bul gur, sok wiśniowy

Podwieczorek: Kryształki z galaretki

Środa:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, szynką drobiową i sałatą

 II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, łazanki z mięsem, kapustą i makaronem, sok malinowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy

Czwartek:

I śniadanie: Herbata ziołowa – melisa, kawa zbożowa z miodem, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki piuree, surówka z białej kapusty, sok wieloowocowy

Podwieczorek: Amerykany

Piątek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i wieloziarnista z masłem, serem żółtym i papryką czerwoną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa owocowa z makaronem, kotlecik rybny z dorsza, ziemniaki, sos musztardowo-jogurtowy, fasolka szparagowa, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.