Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04.04 - 08.04.2022r.

 

04.04-08.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale
śniki z jabłkami, sok owcowy

Podwieczorek:  Pieczywo waza z pastą brokułowi, herbata ziołowa

Wtorek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, zupa mleczna z kaszki kukurydzianej, rogal mleczny z miodem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz wieprzowy z warzywami i kaszą bul gur, sok wiśniowy

Podwieczorek: Kryształki z galaretki

Środa:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, szynką drobiową i sałatą

 II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, łazanki z mięsem, kapustą i makaronem, sok malinowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy

Czwartek:

I śniadanie: Herbata ziołowa – melisa, kawa zbożowa z miodem, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki piuree, surówka z białej kapusty, sok wieloowocowy

Podwieczorek: Amerykany

Piątek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i wieloziarnista z masłem, serem żółtym i papryką czerwoną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa owocowa z makaronem, kotlecik rybny z dorsza, ziemniaki, sos musztardowo-jogurtowy, fasolka szparagowa, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

OSTATNIO CZYTANE

Zakończenie Przedszkola - Tygryski.

Wczoraj dzieci z grupy Tygryski zaprezentowały program artystyczny i pożegnały się z przedszkolem. Otrzymały dyplomy oraz upominki. Po wakacjach  pójdą już do zerówki. Trzy lata w przedszkolu szybko minęły. Będziemy za Wami tęsknić. Dziękujemy Tygryskom i Rodzicom za owocną współpracę, życzymy bezpiecznych wakacji, miłego wypoczynku i samych sukcesów w dalszej edukacji.  

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Zakończenie w grupie Misie