Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11.04 - 15.04.2022 r.

 

11.04-15.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z serem żółtym i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ry
żem, jajko gotowane, sos śmietanowo-koperkowy, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z Melkiem, herbata koperkowa, bułka mleczna z dżemem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa serowa z makaronem, mielone, ziemniaki piuree, buraczki zasmażane, sok wiśniowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z pomarańczy, wafel ryżowy

Środa:

I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, chleb z masłem, sałatka jarzynowa, jajko gotowane, parówka na ciepło

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i bułką, sok porzeczkowy

Podwieczorek:  Wafelek „ Grześ

Czwartek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, pieczenią rzymską, sałatą i ogórkiem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Zupa neapolitańska, bigos z ziemniakami, sok malinowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, chleb pszenny i razowy z masłem i tuńczykiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem marchewkowy, makaron w sosie pomidorowym, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt gratka

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Jadłospis 05-09.09.2022 r.

    05-09.09.2022 r.. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Zupa ogórkowa , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, soja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, soja) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka s

Jadłospis 19-23.09.2022r.

  19-23.09.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa   z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Winogrono, woda Obiad:   Gulasz