Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11.04 - 15.04.2022 r.

 

11.04-15.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z serem żółtym i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ry
żem, jajko gotowane, sos śmietanowo-koperkowy, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z Melkiem, herbata koperkowa, bułka mleczna z dżemem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa serowa z makaronem, mielone, ziemniaki piuree, buraczki zasmażane, sok wiśniowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z pomarańczy, wafel ryżowy

Środa:

I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, chleb z masłem, sałatka jarzynowa, jajko gotowane, parówka na ciepło

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i bułką, sok porzeczkowy

Podwieczorek:  Wafelek „ Grześ

Czwartek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, pieczenią rzymską, sałatą i ogórkiem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Zupa neapolitańska, bigos z ziemniakami, sok malinowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, chleb pszenny i razowy z masłem i tuńczykiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem marchewkowy, makaron w sosie pomidorowym, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt gratka

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z