Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11.04 - 15.04.2022 r.

 

11.04-15.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z serem żółtym i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ry
żem, jajko gotowane, sos śmietanowo-koperkowy, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z Melkiem, herbata koperkowa, bułka mleczna z dżemem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa serowa z makaronem, mielone, ziemniaki piuree, buraczki zasmażane, sok wiśniowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z pomarańczy, wafel ryżowy

Środa:

I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, chleb z masłem, sałatka jarzynowa, jajko gotowane, parówka na ciepło

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i bułką, sok porzeczkowy

Podwieczorek:  Wafelek „ Grześ

Czwartek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, pieczenią rzymską, sałatą i ogórkiem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Zupa neapolitańska, bigos z ziemniakami, sok malinowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, chleb pszenny i razowy z masłem i tuńczykiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem marchewkowy, makaron w sosie pomidorowym, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt gratka

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele.