Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11.04 - 15.04.2022 r.

 

11.04-15.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z serem żółtym i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ry
żem, jajko gotowane, sos śmietanowo-koperkowy, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

Wtorek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z Melkiem, herbata koperkowa, bułka mleczna z dżemem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa serowa z makaronem, mielone, ziemniaki piuree, buraczki zasmażane, sok wiśniowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z pomarańczy, wafel ryżowy

Środa:

I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, chleb z masłem, sałatka jarzynowa, jajko gotowane, parówka na ciepło

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z jajkiem i bułką, sok porzeczkowy

Podwieczorek:  Wafelek „ Grześ

Czwartek:

I śniadanie: Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka z masłem, pieczenią rzymską, sałatą i ogórkiem

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Zupa neapolitańska, bigos z ziemniakami, sok malinowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana na mleku

Piątek:

I śniadanie: Herbata ziołowa, chleb pszenny i razowy z masłem i tuńczykiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem marchewkowy, makaron w sosie pomidorowym, sok wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt gratka

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa