19.04-22.04.2022 r.
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb
pszenny i wieloziarnisty z pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa grochowa z wkładką i bułką, sok wieloowocowy
Podwieczorek: Andruty z masłem i dżemem
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka kiełbasą zielonogórską, sałatą i rzodkiewką
II śniadanie
: Banan, woda
Obiad: Żeberka w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami
szałwi hiszpańskiej i musem truskawkowym
Czwartek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, płatki kukurydziane na
mleku, kawiorek z masłem i miodem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa
z fasolki szparagowej z ziemniakami, kurczak z warzywami, ryżem i sosem jogurtowo-czosnkowym, sok wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb zwykły i słonecznikowy z pastą z jajek
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Kotlet z dorsza, ziemniaki piuree,
surówka z selery z żurawiną i jogurtem
naturalnym
Podwieczorek: Serek danio