Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19.04. - 22.04.2022 r.

 

19.04-22.04.2022 r.

 

 

Wtorek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa grochowa z wkładką i bułką, sok wieloowocowy

Podwieczorek: Andruty z masłem i dżemem

Środa:

I śniadanie:  Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka kiełbasą zielonogórską, sałatą i rzodkiewką

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Żeberka w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok wiśniowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami szałwi hiszpańskiej i musem truskawkowym

Czwartek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, płatki kukurydziane na mleku, kawiorek z masłem i miodem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, kurczak z warzywami, ryżem i sosem jogurtowo-czosnkowym, sok wiśniowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

Piątek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb zwykły i słonecznikowy z pastą z jajek

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kotlet z dorsza, ziemniaki piuree, surówka z selery z żurawiną i jogurtem naturalnym

Podwieczorek: Serek danio

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.