Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19.04. - 22.04.2022 r.

 

19.04-22.04.2022 r.

 

 

Wtorek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa grochowa z wkładką i bułką, sok wieloowocowy

Podwieczorek: Andruty z masłem i dżemem

Środa:

I śniadanie:  Herbata owocowa, kakao, bułka śniadaniowa i grahamka kiełbasą zielonogórską, sałatą i rzodkiewką

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Żeberka w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok wiśniowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami szałwi hiszpańskiej i musem truskawkowym

Czwartek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, płatki kukurydziane na mleku, kawiorek z masłem i miodem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, kurczak z warzywami, ryżem i sosem jogurtowo-czosnkowym, sok wiśniowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

Piątek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb zwykły i słonecznikowy z pastą z jajek

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kotlet z dorsza, ziemniaki piuree, surówka z selery z żurawiną i jogurtem naturalnym

Podwieczorek: Serek danio

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele.