Przejdź do głównej zawartości

KONKURS RECYTATORSKI

12 kwietnia w naszym przedszkolu odbył się konkurs recytatorski "Żyj pięknie i kolorowo". W konkursie wzięło udział 16 dzieci. Wszystkie pięknie recytowały przygotowane wiersze, dlatego otrzymały dyplomy i książeczki. Jury miało bardzo trudne zadanie, wybierając tylko jednego laureata, który będzie reprezentował przedszkole w Powiatowym Konkursie Recytatorskim. Po głosowaniu został nim Kamil z grupy "Pszczółki". Brawo! Wszystkim uczestnikom gratulujemy fantastycznego występu, a rodzicom dziękujemy za przygotowanie dzieci do udziału w konkursie.


















 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 

   
 
 

   
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

 
 

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane