Przejdź do głównej zawartości

Jadospis 16-20.05.2022 r.

 

16-20.05.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

pastą z makreli

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa
śródziemnomorska, makaron w sosie pomidorowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem , herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą masłową, wędliną drobiową i pomidorem

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa gulaszowa,  bułeczka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek:  Placek drożdżowy z owocem, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kalafiorowy krem, nugettsy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,

sok owocowy

Podwieczorek: Budyń  waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego

 ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, ryba gotowana, ryż, sos śmietanowo-jogurtowy,

groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka