16-20.05.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa śródziemnomorska,
makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem
, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata „cytrynowa”, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą masłową, wędliną drobiową i pomidorem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna,
sok owocowy
Podwieczorek:
Placek drożdżowy z owocem, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem,
pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kalafiorowy krem, nugettsy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka
gotowanego
ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana z pomidorami, ryba gotowana, ryż, sos śmietanowo-jogurtowy,
groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)