20-24.06.2022 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty, makaron w sosie
pomidorowym,
sok
owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą
rukola i polędwicą
drobiową i
rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, karkówka w sosie własnym z warzywami
i kaszą bul gur,
sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morelą
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczką, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa
mieszanego z pasztetem
drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jajka)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem, wątrobianką
i
ogórkiem kiszonym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, kurczak w rękawie,
ziemniaki puree, surówka
z
modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy
(alergeny: gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, żółtym serem i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa rybna, GZIK-
ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, jaja, mleko)