05-09.09.2022 r..
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki
z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z
brokułu gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, soja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa ziemniaczana pomidorami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam, soja)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka malinowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
soja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Arbuz, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, nugettsy, ziemniaki, surówka z białej
kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, soja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z twarożkiem i rzodkiewką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką,
ryba gotowana w sosie koperkowym, ziemniaki,
Bukiet
warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, soja)