17-21.10.2022 r.
Poniedziałek
I
śniadanie:
Herbata imbirowa,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem, żółtym
serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
: Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa brokułowa z kaszką, sztuka mięsa, pyzy, surówka z modrej kapusty,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i zielonym ogórkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułeczka pszenna, sok
owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską
i kiełkami rzodkiewki, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera z ananasem
i żurawiną, z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Andruty z masełkiem i powidłami,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa wiśniowa, ryba po grecku pod beszamelem, ryż, sok owocowy
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)