24-28.10.2022
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem
i tuńczykiem
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa z zielonej fasolki
szparagowej, makaron w sosie bolońskim,
sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem
II
śniadanie:
Gruszka, woda
Obiad
: Aksamitna zupa serowa z makaronem, gulasz z warzywami, kasza Kus Kus, sałatka
grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Mus warzywno-owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka manna z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Dyniowy krem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa w sosie
jogurtowo-śmietanowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z
masełkiem,
z
pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami soczewicy
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska, zrazik
pożarski, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka,
sok owocowy
Podwieczorek:
Płatki kukurydziane z mlekiem
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem
i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, ryba sote, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)