27-31.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, pulpecik w sosie pomidorowym z makaronem, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata melisa , bułka sojowa i pszenna z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, risotto wieprzowe, sok owocowy Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, wafel kukurydziany (alergeny: seler, gluten, mleko, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokie