Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.01-03.02.2023 r.

 

30.01.-03.02.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem

i  pastą z twarogu i szczypiorkiem,

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z kasz
ą jaglaną, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, gotowana mini marchewka, sok owocowy

 Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, gorczyca)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem

II śniadanie: Gruszka, woda

Obiad : Cordon Bleu – wieprzowy kotlet szwajcarski, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką i  jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Mus warzywno-owocowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Kaszka manna z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Żeberka duszone, ziemniaki, sałata lodowa w sosie śmietanowo-koperkowym,

 sok owocowy

Podwieczorek: „Stefania” placek na herbatnikach z kaszką i mlekiem

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

z pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami brokułu

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kurczak w rękawie, kasza bul gur, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka malinowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, makrelą

W pomidorach

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, Gzik- ziemniaki twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z