30.01.-03.02.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pastą z twarogu i szczypiorkiem,
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z kaszą jaglaną, jajko
gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, gotowana mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, gorczyca)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem
II
śniadanie:
Gruszka, woda
Obiad
: Cordon Bleu – wieprzowy kotlet szwajcarski, ziemniaki puree, surówka z białej
kapusty z marchewką i jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Mus warzywno-owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka manna z mlekiem, bułka
mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Żeberka duszone, ziemniaki, sałata lodowa w sosie śmietanowo-koperkowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
„Stefania” placek na herbatnikach z kaszką i mlekiem
(alergeny: seler,
gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,
z
pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie,
kasza bul gur, marchewka puree, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka malinowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, makrelą
W pomidorach
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką, Gzik- ziemniaki twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, sezam)