Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.01-03.02.2023 r.

 

30.01.-03.02.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem

i  pastą z twarogu i szczypiorkiem,

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z kasz
ą jaglaną, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, gotowana mini marchewka, sok owocowy

 Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, gorczyca)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, szyneczką wieprzową i pomidorem

II śniadanie: Gruszka, woda

Obiad : Cordon Bleu – wieprzowy kotlet szwajcarski, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką i  jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Mus warzywno-owocowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Kaszka manna z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Żeberka duszone, ziemniaki, sałata lodowa w sosie śmietanowo-koperkowym,

 sok owocowy

Podwieczorek: „Stefania” placek na herbatnikach z kaszką i mlekiem

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

z pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami brokułu

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kurczak w rękawie, kasza bul gur, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka malinowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, makrelą

W pomidorach

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, Gzik- ziemniaki twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó