27.02.-03.03.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, białym
serkiem kanapkowym i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa ogórkowa, racuchy
drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Naworka- polewka , herbata
miętowa, bułka pszenna i sojowa
z masełkiem, pieczenią rzymską i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa śródziemnomorska, kotlet mielony,
buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad:
Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim,
ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Zbożowe chrupki z bananami i mlekiem
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z pastą kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
„Pazibroda”- kapuśniak z białej kapusty, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
„Cielak”- murzynek z serem, herbata z cytryną
(Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową, żółtym serem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka, gulasz rybny z warzywami i
ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt czekoladowy
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Przedszkole zastrzega
prawo do zmian w jadłospisie.