13-17.03.2023
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i tuńczykiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, bułka
pszenna i sojowa z masełkiem, polędwicą drobiową i kiełkami jarmużu
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką,
jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki śniadaniowe zbożowo-bananowe z mlekiem, kawiorek z masełkiem
i miodem
wielokwiatowym, herbata miętowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa
pomidorowa z ryżem, żeberka
duszone w sosie własnym, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka truskawkowa, ciastko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, kiełbaską góralską, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Żurek z warzywami i jajkiem, „kolorowy kociołek” z
ryżem, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka jarzynowa, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)