Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.03.2023 r.

 

13-17.03.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i tuńczykiem 

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

 Podwieczorek: Pieczywo wasa z  pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, polędwicą drobiową i kiełkami jarmużu

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką,

jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, soja)

Środa:

I śniadanie: Płatki śniadaniowe zbożowo-bananowe z mlekiem, kawiorek z masełkiem

 i miodem wielokwiatowym, herbata miętowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:   Zupa pomidorowa z ryżem, żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, ciastko owsiane bez cukru

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbaską góralską,  herbatka ziołowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Żurek z warzywami i jajkiem, „kolorowy kociołek” z ryżem, sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka jarzynowa, herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

       I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z