Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.03.2023 r.

 

13-17.03.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i tuńczykiem 

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

 Podwieczorek: Pieczywo wasa z  pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, polędwicą drobiową i kiełkami jarmużu

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką,

jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, soja)

Środa:

I śniadanie: Płatki śniadaniowe zbożowo-bananowe z mlekiem, kawiorek z masełkiem

 i miodem wielokwiatowym, herbata miętowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:   Zupa pomidorowa z ryżem, żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, ciastko owsiane bez cukru

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbaską góralską,  herbatka ziołowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Żurek z warzywami i jajkiem, „kolorowy kociołek” z ryżem, sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka jarzynowa, herbatka ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

       I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó