Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 08-12.05.2023 r.

 

8-12.05.2023 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i chleb firmowy z masłem

 i pastą z tuńczyka

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata melisa, płatki kukurydziane z mlekiem, bułka pszenna i sojowa

z masełkiem, szynką drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy z kaszką, gołąbki inaczej,  ziemniaki, fasolka szparagowa zielona,  sok owocowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z  pomarańczy, wafel kukurydziany

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, soja )

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

kiełbasą zielonogórską i  sałatą masłową
II
śniadanie: Jabłko, woda

Obiad:  Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, wątrobianką

i ogórkiem zielonym  

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki puree, surówka z marchewki

 i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata  imbirowa, bułka pszenna i grahamka z ziarnem,  masłem i pastą

 z jajka, ryby gotowanej i ogórka konserwowego

II śniadanie : Chipsy marchewkowe

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 18-22.03.2024

  18-22.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   makrel ą w sosie pomidorowym z ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em , jajko sma ż one, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem , bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata z cytryn ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad :   Barszcz zabielany, pulpety w sosie koperkowym, kasza bul gur, surówka z białej kapusty z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałat ą rukola,   pol ę dwic ą drobiow ą   i pomidorem , herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Z

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane