8-12.05.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata zwykła z cytryną,
chleb pszenny i chleb firmowy z
masłem
i pastą z tuńczyka
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata melisa, płatki kukurydziane z
mlekiem, bułka pszenna i sojowa
z
masełkiem, szynką drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa z czerwonej soczewicy z kaszką, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok wyciskany z pomarańczy,
wafel kukurydziany
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, jaja, soja )
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
kiełbasą
zielonogórską i sałatą masłową
II śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
sezam)
Czwartek:
I
śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy z
masłem, wątrobianką
i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki puree, surówka z marchewki
i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z ziarnem, masłem i pastą
z jajka, ryby
gotowanej i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Chipsy marchewkowe
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, Gzik- ziemniaki z
twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)