11-15.09.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
razowy z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa,
sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i pszenna
z masełkiem,
kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Cebulowy krem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka
miętowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z zacierką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka
z białej
kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z białym serkiem wędzonym i ogórkiem zielonym, herbata ziołowa
(alergeny: seler,
gluten, sezam, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią rzymską i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, Nugettsy, ryż , biały
sos, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z owocem, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pasztetem drobiowo-pomidorowym i
rzodkiewką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Dyniowy krem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)