11-15.12.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i
firmowy z masłem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem
z suszonymi pomidorami, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata melisa, płatki kukurydziane z
mlekiem, bułka pszenna i sojowa
z
masełkiem, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa brokułowa z kaszką, gołąbki
inaczej, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok wyciskany z pomarańczy, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, soja )
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pieczenią rzymską i sałatą rukola
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Żurek śląski z jajkiem i białą kiełbaską, sok malinowy
Podwieczorek:
Zbożowe kulki kakaowe z mlekiem
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy
z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Dyniowy krem, kotlecik pożarski, ziemniaki puree, kalafior z wody,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i razowa z ziarnem, masłem i pastą
z jajka,
twarogu, śledzia,
makreli wędzonej
II
śniadanie
: Chipsy marchewkowe
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, ryba po grecku pod beszamelem,
ryż biały, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)