04-08.03.2024 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem
i ogórkiem kiszonym, kakao
II
śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym z mięskiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, herbatka melisa,
rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie: Jabłko, woda
Obiad
: Krem z marchewki, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka grahamka i pszenna z masełkiem, kiełbaską krakowską i pomidorem
II śniadanie : Marchewkowe paluszki Jabłko, woda
Obiad:
Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, sałata lodowa z sosem jogurtowo- koperkowym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Płatki ryżowe na
mleku
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, pastą z tuńczyka, jajka, twarogu, papryki czerwonej, koperku i musztardy
francuskiej
II
śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)
Piątek:
I
śniadanie: Herbata owocowa, chleb
pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, twarożkiem solankowym wędzonym i żółtą papryką
II
śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką, zrazik rybny, ziemniaki, surówka z marchewki
i jabłka,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)