Przejdź do głównej zawartości

Kanapkowo u Misiów i Smerfów



Zgodnie z założeniem Koncepcji Pracy Przedszkola dzieci ze Świata Bajek postanowiły zdrowo się odżywiać. Z tego względu pewnego ranka same przygotowywały sobie śniadanko z dostępnych przysmaków. Podczas tego zajęcia , dzieci wdrażane były do samodzielności. Po czynnościach higienicznych związanych z przygotowaniem do śniadania, dzieci samodzielnie posługiwały się nożem, a następnie tworzyły swoją zdrową, ulubioną kanapkę. Wybór przysmaków mogących znaleźć się na kanapkach był ogromny. Dzieci bowiem miały do wyboru : ogórki, pomidory, sałatę, chude wędliny, pastę rybną, rzodkiewkę, ser a warto zaznaczyć, iż wszystko z talerzyków znikało w mig.


















OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń