Przejdź do głównej zawartości

Tematy kompleksowe - październik


Tydzień I i II KOLOROWA  JESIEŃ
-poznawanie charakterystycznych cech jesieni
-nazywanie i rozpoznawanie drzew po liściach i owocach
-rozpoznawanie i nazywanie warzyw i owoców
-poznawanie charakterystycznych cech wiatru(zabawy badawcze) oraz jego znaczenia w świecie przyrody


Tydzień III
JESTEŚMY  SAMODZIELNI
-poznawanie siebie, budowanie poczucia własnej wartości
-nazywanie części ciała


Tydzień IV
POZNAJEMY  ZWIERZĘTA
-poznawanie zwierząt hodowlanych i żyjących dziko
-opieka nad zwierzętami
-poznawanie ptaków pozostających, odlatujących i przylatujących na zimę



OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń