Przejdź do głównej zawartości

Tematy kompleksowe - październik


Tydzień I i II KOLOROWA  JESIEŃ
-poznawanie charakterystycznych cech jesieni
-nazywanie i rozpoznawanie drzew po liściach i owocach
-rozpoznawanie i nazywanie warzyw i owoców
-poznawanie charakterystycznych cech wiatru(zabawy badawcze) oraz jego znaczenia w świecie przyrody


Tydzień III
JESTEŚMY  SAMODZIELNI
-poznawanie siebie, budowanie poczucia własnej wartości
-nazywanie części ciała


Tydzień IV
POZNAJEMY  ZWIERZĘTA
-poznawanie zwierząt hodowlanych i żyjących dziko
-opieka nad zwierzętami
-poznawanie ptaków pozostających, odlatujących i przylatujących na zimę



OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń