Przejdź do głównej zawartości

Tematy kompleksowe - październik


Tydzień I i II KOLOROWA  JESIEŃ
-poznawanie charakterystycznych cech jesieni
-nazywanie i rozpoznawanie drzew po liściach i owocach
-rozpoznawanie i nazywanie warzyw i owoców
-poznawanie charakterystycznych cech wiatru(zabawy badawcze) oraz jego znaczenia w świecie przyrody


Tydzień III
JESTEŚMY  SAMODZIELNI
-poznawanie siebie, budowanie poczucia własnej wartości
-nazywanie części ciała


Tydzień IV
POZNAJEMY  ZWIERZĘTA
-poznawanie zwierząt hodowlanych i żyjących dziko
-opieka nad zwierzętami
-poznawanie ptaków pozostających, odlatujących i przylatujących na zimę



OSTATNIO CZYTANE

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie MISIE

Jadłospis 18-22.02.2019 r.

18-22.02.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa,  racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym  (alergeny: gluten, mleko,  jaja,  seler ) Wtorek: I śniadanie:  Herbata truskawkowa,  chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  szyneczką, żółtym serem i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szpinakowa z zacierką, kotlet mielony, ziemniaki puree,  kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń czekoladowy  (alergeny: gluten,  mleko,  seler, jaja) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata rumiankowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Cebulowy krem z kaszką kukurydzianą, karkówka w sosie własnym z warzywami, pyzy, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem i …

DZIEŃ BABCI I DZIADKA U PSZCZÓŁEK

Łączna liczba wyświetleń