Przejdź do głównej zawartości

Warzywne zbiory Misiów.



Nadejście jesieni jest idealnym momentem aby utrwalać z dziećmi wiadomości na temat owoców i warzyw, które w tym czasie możemy zebrać w sadach , polach i ogrodach. Z tego względu takiej tematyki nie zabrakło też w naszej grupie. Dzieci poprzez zabawy, zadania oraz opowiadania zapoznały się z cechami charakterystycznymi danej pory roku.
Największą atrakcją dla dzieci były jednak zajęcia, na które mogli przynieść warzywa. Podczas zajęć omówiliśmy wygląd warzyw, ich przeznaczenie, sposób przygotowania oraz wartości odżywcze, które warzywa mają. Następnie , całą naszą grupą zanieśliśmy warzywa do przedszkolnej kuchni z prośbą o ugotowanie z nich przepysznej zupki.
Serdecznie dziękujemy rodzicom dzieci za przyniesienie warzyw.















OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r

25.02-01.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryką czerwoną II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe  (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,sałatą masłową i  wędliną wieprzową  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwie…

Czytanie z Misiem Pysiem

Łączna liczba wyświetleń