Przejdź do głównej zawartości

Warzywne zbiory Misiów.



Nadejście jesieni jest idealnym momentem aby utrwalać z dziećmi wiadomości na temat owoców i warzyw, które w tym czasie możemy zebrać w sadach , polach i ogrodach. Z tego względu takiej tematyki nie zabrakło też w naszej grupie. Dzieci poprzez zabawy, zadania oraz opowiadania zapoznały się z cechami charakterystycznymi danej pory roku.
Największą atrakcją dla dzieci były jednak zajęcia, na które mogli przynieść warzywa. Podczas zajęć omówiliśmy wygląd warzyw, ich przeznaczenie, sposób przygotowania oraz wartości odżywcze, które warzywa mają. Następnie , całą naszą grupą zanieśliśmy warzywa do przedszkolnej kuchni z prośbą o ugotowanie z nich przepysznej zupki.
Serdecznie dziękujemy rodzicom dzieci za przyniesienie warzyw.















OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

Wycieczka do Restauracji