Podczas zajęć dzieci poznawały czynniki warunkujące zdrowie takie jak: ruch, dieta, higiena. Wymieniały czynności, jakie należy wykonywać, aby szybko wrócić do zdrowia. Wyjaśniały, dlaczego podczas choroby konieczne jest zażywanie lekarstw i dlaczego nie wolno zażywać ich bez nadzoru osób dorosłych. Poznały również numery alarmowe, pod które należy dzwonić w nagłej potrzebie. W związku z tą tematyką odwiedziły tutejszy Ośrodek Zdrowia i zapoznały się z pracą pielęgniarki. O swojej pracy opowiadała i oprowadzała dzieci po gabinetach pielęgrniaraka pani Teresa Kot.
18-22.01.2021 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler