Przejdź do głównej zawartości

Podsumowanie tygodnia: Chcemy być zdrowi.



W tym tygodniu listopada dzieci poznały, jaka żywność jest zdrowa, jaka - niezdrowa, jak ważny jest ruch dla zdrowia, a z pomocą jeżyka Tuptusia i jego przyjaciół jakie skutki przynosi niewłaściwe zachowanie podczas choroby.
Dodatkowo, dzięki uprzejmości pani pediatry Agaty Cylnej- Zborowskiej, która odwiedziła nasze skromne progi, mogliśmy dowiedzieć się jak wygląda praca lekarza, poznać jego atrybuty, tym samym zmniejszając strach przed badaniem. Każdy otrzymał od pani doktor dyplom oraz naklejkę dzielnego pacjenta. 
Podsumowując tydzień dzieci z pomocą pań wykonały pełną witamin sałatkę owocową, samodzielnie krojąc składniki na małe kawałki.





































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.