Przejdź do głównej zawartości

Podsumowanie tygodnia: Chcemy być zdrowi.



W tym tygodniu listopada dzieci poznały, jaka żywność jest zdrowa, jaka - niezdrowa, jak ważny jest ruch dla zdrowia, a z pomocą jeżyka Tuptusia i jego przyjaciół jakie skutki przynosi niewłaściwe zachowanie podczas choroby.
Dodatkowo, dzięki uprzejmości pani pediatry Agaty Cylnej- Zborowskiej, która odwiedziła nasze skromne progi, mogliśmy dowiedzieć się jak wygląda praca lekarza, poznać jego atrybuty, tym samym zmniejszając strach przed badaniem. Każdy otrzymał od pani doktor dyplom oraz naklejkę dzielnego pacjenta. 
Podsumowując tydzień dzieci z pomocą pań wykonały pełną witamin sałatkę owocową, samodzielnie krojąc składniki na małe kawałki.





































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O

Jadłospis 09-13.01.2023 r.

  09-13.01.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem   i past ą z twarogu, rzodkiewki i ż ółtej papryki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Sałatka owocowa (banan, gruszka, jabłko, …) (alergeny: seler, gluten, mleko,sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata melisa, płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, sok owocowy Podwieczorek: Sok wyciskany z   pomara ń czy, wafel kukurydziany (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i   sałat ą rukola II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Cebulowy krem, ż eberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki z j