Przejdź do głównej zawartości

Tematy kompleksowe - Luty


1.Jestem bezpieczny
  -uświadomienie niebezpieczeństw mogących wypływać z kontaktów z obcymi
  -zapoznanie ze sposobami radzenia sobie w sytuacji, gdy się zgubimy
  -utrwalanie numerów alarmowych i umiejętności wzywania pomocy
  -rozumienie negatywnego wpływu zbyt długiego oglądania telewizji i korzystania z komputera

2.W kręgu baśni
  -okazywanie zainteresowania i współczucia w różnych sytuacjach
  -dokonywanie oceny postępowania, poszukiwanie rozwiązań
  -rozumienie wartości dzielenia się z innymi

3.Dawniej i dziś
  -wdrażanie do coraz lepszego rozumienia następstw czasu
  -orientowanie się w stosunkach pokrewieństwa w rodzinie
  -dostarczanie wiedzy na temat życia ludzi dawniej i dziś

OSTATNIO CZYTANE

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

Jadłospis 21-23.12.2020 r.

              21-23.12.2020 r. Poniedziałek: I  ś niadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryk ą  czerwon ą   II  ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,   surówka z kapusty peki ń skiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy   Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku   (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)   Wtorek: (WIGILIA)   I  ś niadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa   II  ś niadanie : Jabłko, woda   Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasma ż ana, sok owocowy   Podwieczorek: Ś wi ą teczny upominek (alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)   Ś roda: I  ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałat ą  masłow ą  i  pieczeni ą rzymsk ą   II  ś niadanie: Jabłko, woda   Obiad : Kotlet drobiowy, ziem