Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka w grupie Krasnali.


16 lutego, przedszkolaki z najmłodszej grupy Krasnali witały wyjątkowych gości. Świętowaliśmy bowiem Dzień Babci i Dziadka.
Dzieci wraz z paniami prezentowały przygotowany program artystyczny. Śpiewały piosenki, tańczyły i recytowały wierszyki. Mali artyści z przejęciem odtwarzali swoje role, a przybyli goście ze wzruszeniem odbierali czułe słowa, kierowane pod ich adresem.
Występy dzieci zostały nagrodzone gromkimi brawami. Miłą niespodzianką dla naszych gości były własnoręcznie wykonane przez dzieci upominki.
W przerwach pomiędzy występem, a wspólnymi zabawami, w rytmach dziecięcych przebojów, goście rozkoszowali się pysznym ciastem przygotowanym przez mamy przedszkolaków, za co bardzo serdecznie dziękujemy.
Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze.
Mamy nadzieje, że za rok znów się spotkamy :)




























































































































































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka