Przejdź do głównej zawartości

Konkurs Wielkanocny

KONKURS WIELKANOCNY - "Świąteczny symbol" ( jajko, palma, koszyk, itp.)
Serdecznie zapraszamy przedszkolaków i ich rodziców do wzięcia udziału w konkursie. Najciekawsze prace zostaną nagrodzone.
Cele Konkursu:
1. Propagowanie tradycji związanej z tematyką Świąt Wielkanocnych.
2. Aktywizacja dzieci i rodziców do twórczego myślenia i współdziałania.
3. Zorganizowanie wystawy w przedszkolu.
Warunkiem jest, by praca była wykonana wspólnie z dzieckiem
Technika wykonania:
- forma przestrzenna, przykładowo z: masy solnej, gliny, surowców wtórnych itp.
Termin przynoszenia prac : od 07.03- 21.03.2016r.
Kryteria oceny: oryginalność, pomysłowość, walory artystyczne
Otwarcie wystawy po świętach - informacja w późniejszym terminie.



OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka