Dzieci z grupy Pszczółek zapoznały się z piramidą żywienia i znaczeniem właściwego odżywiania się dla zdrowia człowieka. Na zajęciach miały okazję zobaczyć różne rodzaje mąk oraz bułki, które z z nich zostały upieczone. Samodzielnie wypiekały chleb z mąki orkiszowej z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Degustacja nastąpiła następnego dnia podczas śniadania.Dzieci chętnie zjadały chlebek z masłem i rzeżuchą wyhodowaną w kąciku przyrodniczym.
Dzieci z grupy Pszczółek zapoznały się z piramidą żywienia i znaczeniem właściwego odżywiania się dla zdrowia człowieka. Na zajęciach miały okazję zobaczyć różne rodzaje mąk oraz bułki, które z z nich zostały upieczone. Samodzielnie wypiekały chleb z mąki orkiszowej z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Degustacja nastąpiła następnego dnia podczas śniadania.Dzieci chętnie zjadały chlebek z masłem i rzeżuchą wyhodowaną w kąciku przyrodniczym.