Przejdź do głównej zawartości

Poznajemy zawód aptekarza.


11 maja grupa Krasnali wybrała się na zaplanowaną już od jakiegoś czasu wycieczkę do apteki. Dzięki uprzejmości Franka taty, pana Łukasza- właściciela, mogliśmy "od kuchni" zobaczyć jakie tajemnice skrywa to miejsce. Panie tam pracujące, przywitały nas bardzo serdecznie, oprowadzając po poszczególnych pomieszczeniach, potrzebnych w pracy aptekarza.
Było to bardzo miłe doświadczenie, dzięki któremu mogliśmy pogłębić wiedze na temat "zawodów naszych rodziców".
Wydarzenia te dały możliwość Krasnalom doskonalenia zachowania zasad bezpieczeństwa podczas poruszania się na spacerze (drodze, przejściach dla pieszych),  kulturalnego zachowania się w miejscach publicznych, jak również uważnego słuchania.













OSTATNIO CZYTANE

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie MISIE

Jadłospis 18-22.02.2019 r.

18-22.02.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa,  racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym  (alergeny: gluten, mleko,  jaja,  seler ) Wtorek: I śniadanie:  Herbata truskawkowa,  chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  szyneczką, żółtym serem i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szpinakowa z zacierką, kotlet mielony, ziemniaki puree,  kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń czekoladowy  (alergeny: gluten,  mleko,  seler, jaja) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata rumiankowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Cebulowy krem z kaszką kukurydzianą, karkówka w sosie własnym z warzywami, pyzy, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem i …

DZIEŃ BABCI I DZIADKA U PSZCZÓŁEK

Łączna liczba wyświetleń