Przejdź do głównej zawartości

Poznajemy zawód aptekarza.


11 maja grupa Krasnali wybrała się na zaplanowaną już od jakiegoś czasu wycieczkę do apteki. Dzięki uprzejmości Franka taty, pana Łukasza- właściciela, mogliśmy "od kuchni" zobaczyć jakie tajemnice skrywa to miejsce. Panie tam pracujące, przywitały nas bardzo serdecznie, oprowadzając po poszczególnych pomieszczeniach, potrzebnych w pracy aptekarza.
Było to bardzo miłe doświadczenie, dzięki któremu mogliśmy pogłębić wiedze na temat "zawodów naszych rodziców".
Wydarzenia te dały możliwość Krasnalom doskonalenia zachowania zasad bezpieczeństwa podczas poruszania się na spacerze (drodze, przejściach dla pieszych),  kulturalnego zachowania się w miejscach publicznych, jak również uważnego słuchania.













OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec