Przejdź do głównej zawartości

" Dzieciństwo bez próchnicy ! "



Wędrując po "Świecie Bajek", zajączek Pampiś dotarł także do naszej grupy aby opowiedzieć nam o tym jak ważna jest odpowiednia higiena jamy ustnej. Pszczółki z radością powitały zajączka i z ogromną uwagą wysłuchały wiadomości  dotyczących  prawidłowego czyszczenia zębów. Dzieci dowiedziały się, że aby proces czyszczenia zębów przebiegał prawidłowo należy trzymać się odpowiedniego sposobu szczotkowania zębów, oraz zachować odpowiednią dawkę czasową podczas wykonywania tej czynności. Po obejrzeniu filmu edukacyjnego na temat zapobiegania próchnicy ząbków oraz wykonaniu tematycznych kart pracy, Pszczoły zaprezentowały nabyte wiadomości w praktyce. Na koniec każdy przedszkolak otrzymał upominek w postaci szczoteczki i pasty do zębów oraz materiały dla rodziców.















OSTATNIO CZYTANE

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

Jadłospis 21-23.12.2020 r.

              21-23.12.2020 r. Poniedziałek: I  ś niadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryk ą  czerwon ą   II  ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki,   surówka z kapusty peki ń skiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy   Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku   (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)   Wtorek: (WIGILIA)   I  ś niadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata melisa   II  ś niadanie : Jabłko, woda   Obiad: Barszcz czerwony, ryba panierowana, ziemniaki, kapusta zasma ż ana, sok owocowy   Podwieczorek: Ś wi ą teczny upominek (alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, jaja)   Ś roda: I  ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałat ą  masłow ą  i  pieczeni ą rzymsk ą   II  ś niadanie: Jabłko, woda   Obiad : Kotlet drobiowy, ziem