Przejdź do głównej zawartości

" Żeby zdrowe zęby mieć, trzeba tylko chcieć !"



" Żeby zdrowe zęby mieć, trzeba tylko chcieć ! "


Takie oto hasło było dziś myślą przewodnią podczas zajęć w grupie Smerfów. Wszystko dlatego, że do naszej grupy dotarł dziś niecodzienny gość - zajączek Pampiś, który starał się przekonać dzieci o konieczności dbania o higienę jamy ustnej. Smerfy, dzięki projekcji filmu edukacyjnego  " Dzieciństwo bez próchnicy", dowiedziały się dlaczego higiena jamy ustnej jest tak ważna dla zdrowia, oraz utrwaliły wiadomości na temat czasu oraz sposobu czyszczenia zębów. Następnie, obserwowane przez panie oraz zajączka, prezentowały nabyte wiadomości w praktyce czyszcząc dokładnie zęby oraz rozwiązując tematyczne karty pracy. Na koniec zajęć każde dziecko otrzymało upominek w postaci szczoteczki oraz pasty do zębów. :) Mamy nadzieję, że dzięki takiej formie zajęć nasze przedszkolaki będą rozumiały konieczność dbania o higienę jamy ustnej.












OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka