Przejdź do głównej zawartości

Występ z okazji Dnia Seniora


" To co w życiu ważne, czuje każdy z nas,
To co w życiu ważne to w sobie masz od lat! "

Niezwykle ważnym wydarzeniem dla Pszczółek i Smerfów był występ w Centrum Kultury w Wielichowie z okazji Dnia Seniora. Dziękujemy organizatorom tego spotkania za zaproszenie. Bardzo miło było nam zaśpiewać i zatańczyć dla takiej publiczności. Nasze kochane przedszkolaki za swój występ otrzymały gromkie brawa a następnie wręczyły Seniorom upominki z okazji ich święta. Cieszymy się, że naszym krótkim występem przyczyniliśmy się do tego, że na twarzach Seniorów pojawił się uśmiech !



















OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 16-20.11.2020 r.

  16-20.11.2020 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z kasz ą j ę czmienn ą , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym ,   sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa z fasoli Ja ś , gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, wafel ry ż owy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda

Jadłospis 9-13.11.2020 r.

  09-13.11.2020 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy Podwieczorek: :   Jogurt naturalny z nasionami chia   (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą ,   jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:   Rogal z marmolad ą ,   herbatka ziołowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, orzechy ) Czwartek: I ś niadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.