Przejdź do głównej zawartości

Wystawa " Jesienne impresje"





Krajobraz, który możemy obserwować za oknem pokazuje, że jesień już od nas odchodzi. Jest więc to idealny czas na to aby przeprowadzić podsumowanie na temat cech charakterystycznych jesieni oraz wiążących się z nią barw. Idealnym elementem podsumowania tematyki kompleksowej " Jesień wokół nas" była wizyta w Bibliotece Publicznej  w Wielichowie, podczas której przedszkolaki miały możliwość podziwiania wystawy pt.: " Jesienne impresje". 
Autorami dzieł sztuki, które zostały tam zaprezentowane są dzieci i młodzież z naszej gminy i nie tylko. Aranżacją tej wystawy zajął się pan Dawid Szafrański, który podczas naszej wizyty przybliżył dzieciom proces powstawania takich dzieł, zaprezentował różne narzędzia, które są niezbędne w warsztacie plastycznym oraz pokazał możliwości uzyskiwania barw poprzez łączenie kolorów. Trzeba przyznać, że dzieci wykazywały ogromne zainteresowanie. Niezmiernie istotnym elementem była projekcja zdjęć, która ukazywała momenty powstawania prac. Widząc jak ich starsi koledzy i koleżanki tworzą, nasze przedszkolaki wysnuły sugestie, że może i oni już niebawem będą autorami tak pięknych dzieł sztuki. 
Dziękujemy panu Dawidowi Szafrańskiemu oraz pracownikom Biblioteki Publicznej w Wielichowie za zaproszenie ! :) 
































OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń